DNB Liising põhjendab koostööpartnerite piiramist riskide maandamisega

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: AFP/SCANPIX

DNB Liising  finantseerib kallimaid sõidukeid kui 15 978 eurot ainult juhul, kui  sõiduk on olnud Eestis arvel vähemalt kaks aastat või müüjaks on liisingu poolt aktsepteeritud koostööpartner.

DNB Liisingu tegevjuht Jaan Liitmäe ütles, et koostööpartnerite valiku osas on nende jaoks kriitilise tähtsusega vastaspoolega toiminud senine pikaajaline ja usaldusväärne koostöö, nende finantstugevus ning pädevus st. tootjapoolne tunnustamine antud varade müügi, tehnilise seisukorra määramise ja hoolduse osas.

Selline valiku tegemine aitab tema sõnul DNB Liisingul maandada kliendi riske, mis on seotud ostetavate varade tehnilise seisukorra ja varasema kasutusajalooga.

Aktsepteeritud müüjate nimistu on Liitmäe sõnul liisingtehingute puhul olnud ajalooliselt äärmiselt lai ning seetõttu DNB Liising ühest aktsepteeritud müüjate nimekirja kodulehel välja ei too. Ülejäänud müüjate, sealhulgas eraisikutest müüjate puhul kasutab liising vara hindamisel koostööpartnereid, mida aktsepteeritud müüjate osas DNB Liising ei nõua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles