Koondamise kõrvalseisjate tööind raugeb märkimisväärselt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://blogs.hillandknowlton.com/glennschloss/files/2009/05/layoff.jpg

Leadership IQ uuring näitab, et kõrvalseisjana suurkoondamise läbi elanud töötajad ei tööta enam sellise innuga nagu varem.

74 protsenti töötajaid, kes elas üle koondamise, tunnistas, et nende produktiivsus on vähenenud. 69 protsenti töötajaid ütles, et firma pakutavate toodete ja teenuste kvaliteet on pärast koondamisi halvenenud.

Uuring hõlmas enam kui 4000 töötajat 318st ettevõttest. Töötajad olid kõrvalseisjana viimase kuue kuu jooksul üle elanud suurkoondamise.

Veel järeldusi uuringust:

87 protsenti töötajaid ütles, et nad ei soovitaks oma tööandjat kui head kohta töötamiseks

64 protsenti leidis, et ka nende töökaaslaste tootlikkus on langenud

81 protsenti leidis, et klientidele pakutava teenuse kvaliteet on halvenenud

77 protsenti leidis, et vigu tehakse senisest enam.

«On suur müüt, et koondamisest kõrvalejäävad inimesed suurest tänulikkusest hakkavad varasemast rohkem tööle ja on produktiivsemad» ütleb Leadership IQ juht Mark Murphy. «Tõde on hoopis vastupidine.»

«Kui töötajate arvu vähendamine ettevõttes on hädavajalik, siis tuleb juhte õpetada, kuidas juhtida seda protsessi ja tegeleda koondamise kurnavate tagajärgedega paigalejääjatele,» ütleb Murphy. «Kui koondamine kui protsess on halvasti juhitud ja korraldatud, siis ei too töötajate arvu vähendamine reaalset rahalist kokkuhoidu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles