Baltika saab Swedbankilt kolme miljoni eurose lisalaenu

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder
Baltika juht Meelis Milder Foto: Peeter Langovits

Baltika võtab Swedbankilt järgmise 12 kuu jooksul 3 miljonit eurot lisalaenu ning pikendab olemasoleva 0,6 miljoni eurose laenujäägi tagasimakse tähtaega ligi kahe aasta võrra.

Uuest laenust saadavaid vahendeid kasutab ettevõte juhatuse liikme Maivi Pärniku sõnul eelkõige olemasolevate kaupluste renoveerimiseks. Samuti plaanib ettevõtte järgneva kolme aasta jooksul olemasolevatel turgudel avada ligikaudu 20 uut poodi, investeerides sellesse lisaks Swedbankilt saadavale 3 miljoni eurosele investeerimislaenule 2 miljonit eurot omavahenditest.

Swedbank pikendas ka olemasoleva pikaajalise 0,6 miljoni eurose laenujäägi tagasimakse tähtaega ligi kahe aasta võrra. Nii uue investeerimisotstarbega laenu kui olemasoleva 0,6 miljoni eurose laenu tähtaeg on 28. juuli 2016 ning intressimarginaal ei muutunud, teatas ettevõte börsile.

Veerenni 24 kinnistu müügist saadud vahenditest tagastas Baltika ennetähtaegselt Swedbanki laenu summas 13 miljonit eurot, mille tulemusel vähenes ettevõtte laenukoormus oluliselt. Väiksem laenukoormus ja uus laenugraafik avaldavad järgnevatel aastatel Pärniku kinnitusel ettevõtte rahavoogudele positiivset mõju, mis 2013. aastal ulatub üle 2 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles