ERR: uue telefoni ostmisel eelistab Eesti ostja nüüd nutitelefoni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki rakendusega nutitelefon.
Facebooki rakendusega nutitelefon. Foto: SCANPIX

Maailmaturul on nutitelefonide müügiedust räägitud juba viimase kahe aasta jooksul, kuid Eestis oli juuni esmakordne, mil nutitelefone müüdi kübeke rohkem kui tavalisi mobiiltelefone.

GfK Retail & Technology läbi viidud jaeturu uuring näitab, et võrreldes kolme aasta taguse ajaga on nutitelefonide müügiarv kasvanud hüppeliselt ehk üle nelja korra, vahendab ERR Uudised.

«Nutitelefonid on muutunud oluliseks võimekamateks, hinnad soodsamaks,» ütles GfK Retail & Technology Eesti juht Heiko Hera ja lisas, et ka tarbijate eelistused ja ootused on muutunud ning tekkinud on palju mobiilirakendusi, mis inimeste elu lihtsamaks muudavad.

Kolmas ning üldsegi mitte vähe oluline tegur on Hera sõnul ka see, et mobiilsideandmeside on muutnud palju paremini kättesaadavaks, hinnad on muutunud soodsamaks ja kiirused on kasvanud.

Kuigi tootjafirmad ei avalda ametlikke andmeid mobiiltelefonide müügi kohta, näitavad operaatorid pingeridasid enim müüdud telefonidest ning sarnaselt muu maailmaga on ka Eestis edu saavutanud Samsung, kes müüs eelmises kvartalis kogu maailmas 50 miljonit nutitelefoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles