Valitsus vaeb merenduspoliitika arengukava

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts
Peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Valitsus arutab merenduse arengukava, mille suunised aitavad maksimaalselt realiseerida Eesti potentsiaali mereressursi kasutamisel ning säilitamisel.

Arengukavas sisalduvate tegevuste eesmärgiks on aidata kaasa merendussektori arengule, toetades eelkõige merendusega seotud ettevõtluse arengut, parandades laevaliikluse ja teiste merega seotud tegevuste ohutust ning kaitstes mere- ja rannakeskkonda ja merega seotud kultuuripärandit.

Et Eesti merendussektor oleks kõrge lisandväärtusega, atraktiivne ja jätkusuutlik majandussektor, on arengukava tegevused jagatud viide olulisse valdkonda.

Arengukavas nähakse ette, et aastaks 2020 on merendussektoris hõivatud 30000 inimest ning sektori lisandväärtus on kasvanud kiiremini keskmisest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvust. Arengukava rakendusplaani tegevuste kogumaksumuseks on 534 miljonit eurot, millest üle poole moodustavad ettevõtete investeeringud sadamate infrastruktuuri. Samuti on olulised kulutused haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas seoses Mereakadeemia infrastruktuuri väljaarendamisega.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles