IMF heidab Saksamaale ja Rootsile ette liiga suurt säästmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF
IMF Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on sel nädalal avaldanud oma kodulehel ülevaate, mis on koostatud G20 grupi tellimusel ja milles vaadeldakse riikide panust maailmamajandusse, näiteks Saksamaale ja Rootsile heidetakse ette liiga suurt säästmist, mis ei võimalda neil jõukohast panust anda, kirjutab Svenska Dagbladet.

IMF on vaatluse alla võtnud 28 riigi jooksevkonto ülejäägi, mis näitab riikide säästmisastet nii era- kui ka avalikus sektoris. Suurima jooksevkonto ülejäägiga riigid on Malaisia, Saksamaa, Singapur, Rootsi, Tai ja Hiina.

Rootsi jooksevkonto ülejääk on seitse protsenti sisemajanduse kogutoodangust, mis IMFi hinnangul on liiga palju ega vasta majanduse tegelikule seisule.

Euroopas on rohkem kriitikat pälvinud Saksamaa, mis arvustajate meelest ei aita eurotsooni piisavalt. Nende sõnul võiks Saksamaa lasta oma majandusel rohkem kasvada ja lubada ka kõrgemat inflatsiooni, siis aitaks see Euroopal kriisist kiiremini jagu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles