AS DNB Liising sai pangalitsentsi

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS DNB Panga juhatuse esimees Hans Pajoma.
AS DNB Panga juhatuse esimees Hans Pajoma. Foto: DNB Liising

Finantsinspektsioon andis täna  krediidiasutuse tegevusloa ASile DNB Liising. Äriühingu uueks nimeks saab lähitulevikus AS DNB Pank, mille alla koondatakse nii DNB liisingu kui panga tegevus.

Praegu Eesti pangandusturul filiaalina tegutseva Bank DNB A/S Eesti filiaali suhtes algatatakse pärast ettevõtte üleandmist AS-ile DNB Pank likvideerimismenetlus, teatas finantsinspektsioon.

Finantsinspektsiooni poolt välja antud krediidiasutuse tegevusluba annab õiguse avalikkuselt kaasata hoiuseid ja muid tagasimaksmisele kuuluvaid rahalisi vahendeid ning klientide hoiustele rakendub Eesti hoiuste tagamise skeem. Eestis tegutsevate pankade filiaalides olevad hoiused on tagatud panga emamaa hoiuste tagamise skeemiga.

AS DNB Liising aktsiakapitali suuruseks on 9 376 430 eurot. Otsene oluline osalus äriühingus, mille nimeks saab AS DNB Pank, kuulub sajaprotsendiliselt Norras asuvale krediidiasutusele DNB Bank ASA, mille ainuaktsionäriks on Oslo börsil noteeritud ettevõte DNB ASA. DNB ASA suurim osanik on 34 protsendiga Norra valitsus.

Krediidiasutuse tegevusloa saanud äriühingu nõukogu esimeheks saab Norra kodanik Terje Turnes ja nõukogu liikmeteks Norra kodanikud Atle Nicolai Knai, Ola Landmark, Olaf Tronsgaard ja Tony Samuelsen. Juhatuse esimeheks on plaanis valida Hans Pajoma ja juhatuse liikmeteks Jaan Liitmäe ning Hannu Saksala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles