Manchester United soovib IPOga hankida 333 miljonit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester United läheb börsile.
Manchester United läheb börsile. Foto: SCANPIX

Briti jalgpalliklubi Manchester United pakub aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) käigus 16,67 miljonit aktsiat pakkumishinna vahemikus 16 kuni 20 dollarit aktsia, kirjutab Reuters. Emissiooni käigus kogutava raha summa võib ulatuda seega 333,4 miljoni dollarini.

Pärast seda, kui klubi suuromanikuks sai Florida ärimees Malcom Glazer ja tema perekond, on klubi võlakoormus kasvanud rekordiliseks.

Klubi ise ja Glazerite perekond müüb kumbki poole pakutavatest aktsiatest. Klubi soovib saadava rahaga vähendada võlakoormust. Glazerite perekond jääb ka pärast aktsiaemissiooni suurimaks aktsionäriks, omades kombineeritud A ja B klassi aktsiatega kokku 89,8 protsenti aktsiatest.

Aktsiaid on ilmselt keeruline müüa, sest USAs ei ole ManU-ga võrreldavaid börsil noteeritud spordiklubisid ja Euroopa jalgpall pole seal ka tippspordiala.

Ettevõte prognoosib 2012. finantsaasta käibeks 315 kuni 320 miljonit naela (400 kuni 409 miljonit eurot), mis on kolm kuni viis protsenti vähem kui eelmisel aastal.

Manchester Unitedi aktsiad noteeritakse New Yorgi börsil (NYSE). Aktsia sümboliks saab MANU.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles