Remmelkoor: inimesed hakkavad rohkem ja tihedamini ostma

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringufirma Nielsen andmetel peavad ostjad parimaks poeks Selverit. Pilt renoveeritud Kadaka Selveri avamiselt.
Uuringufirma Nielsen andmetel peavad ostjad parimaks poeks Selverit. Pilt renoveeritud Kadaka Selveri avamiselt. Foto: Toomas Huik

Pro Kapital Eesti juhatuse liige Allan Remmelkoor prognoosis, et pärast uue kaubanduskeskuse avamist Tallinnas Peterburi teel hakkavad tallinlased tihedamini ja rohkem ostma.

Pro Kapital rajab uue kaubanduskeskuse, kuhu tuleb 55 000 ruutmeetrit pinda ja üle 200 kaupluse. Kas näete Tallinnas nii suurt ostjate ning ostujõu kasvu või ootate kliente juurde mujalt?

Ostjate hulk arvuliselt Tallinnas ei kasva. Kui aga lisandub valikut - uusi keskuseid ja kauplusi - ostab sama arv inimesi tihemini ja ka korraga rohkem. Seda olen näinud nii Kristiine laienduste avamisel 2002. ja 2010. aastal, Viru ja Ülemiste avamise puhul 2004. aastal kui Rocca al Mare laienemisel 2009-2010. aastal. Jõudsalt on küll kasvanud ka turistide arv Tallinnas, kuid see pole peamine argument.

Mis on teie peamine argument konkurentsis Ülemistega?

Eks me ole ikka kümme aastat nooremad, värskemad ja ilusamad kui Ülemiste. Aga tegelikult arvan, et me võime Ülemistega üksteist kenasti ka täiendada, kui mõlemad oma arendustööd targalt teeme. Sellest alast tervikuna saab Tallinna aktiivseim ja nüüdisaegseim kaubandus- ja äripiirkond, kuhu pärast Ülemiste liiklussõlme valmimist on ka parim juurdepääs. Lisame juurde Ülemiste City ning kavandatava Tallinna ühistranspordikeskuse ja saame unikaalse koosluse, mis muutub Tallinna üheks tähtsaimaks sõlmpunktiks.

Kas usute, et leidub piisavalt kaupmehi, kes teie pindu soovivad rentida? Millega meelitate kaupmehi üle teistest keskustest või innustate teie keskusesse laienema?

Kaupmehi leidub piisavalt ja pigem jääb pinnast puudu. Pigem käib töö selles vallas, et koos õigesti ennustada, mida kliendid tahavad osta ja tarbida ning millega tegeleda aastal 2014 ja ka aastal 2017 - peame olema innovaatilised ja  tarbija ootustest sammukese ees.

Kui palju hetkel on pindu broneeritud?

Töö käib aktiivselt ja täna tundub, et keskus jääb juba väikeseks. Pigem on asi selles, et praegu ja järgnevatel aastatel kasvab Euroopa jaekaupmeeste huvi Baltikumi ja Tallinna vastu hoogsalt - peame jätma enesele võimaluse pakkuda pinda huvitavatele kauplustele ka veel pooleteise aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles