Rootsi majanduskasv pakkus suure üllatuse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi majandus kasvas teises kvartalis eelkõige teenuste ekspordi ja sisemajanduse tarbimise toel mullu sama ajaga võrreldes 2,3 protsenti. Pildil Rootsi fännid olümpiamängudel.
Rootsi majandus kasvas teises kvartalis eelkõige teenuste ekspordi ja sisemajanduse tarbimise toel mullu sama ajaga võrreldes 2,3 protsenti. Pildil Rootsi fännid olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Eesti ühe peamise kaubanduspartneri Rootsi majandus kasvas teises kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 2,3 protsenti, samas kui analüütikud olid lootnud vaid 0,8-protsendilist kasvu.

See on riigi majandusele kiireim kasvutempo alates 2010. aasata lõpust.

Kolme kuuga kasvas Rootsi majandus statistikaameti esialgsetel andmetel 1,4 protsenti.

Majanduskasvu põhiallikatena tuuakse välja eksport, eelkõige teenuste eksport ning sisetarbimise kasv.

Rootsi eksport kasvas teises kvartalis 1,7 protsenti, samal ajal kahanes import 0,2 protsenti.

Kui toodete eksport kahanes 0,3 protsenti, siis teenuste eksport kasvas 6,3 protsenti. Sisetarbimine kasvas 0,8 protsenti ning peamise osa selles andsid majapidamistega seotud kulud.

Seevastu transpordikulud aga kahanesid, sest rootslased ostavad vähem nii uusi kui kasutatud autosid, kirjutab Svenska Dagbladet.

Valitsuse kulutused kasvasid 1,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles