220-kroonine võlg peatas firma töö kolmeks päevaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Lätis peatas kohtutäitur 10 lati (221 krooni) suuruse võla pärast  üle 6 miljoni lati (133 miljonit krooni) ulatuva käibega ettevõtte töö kolmeks päevaks.

Kohtutäiturite ühenduse esimees pidas sellist käitumist igati normaalseks ning võlgnevuse ja sellele järgnenud karistuse proportsionaalsuse ja kolmepäevase töö seiskamise tekitatud rahalise kahju küsimus ei kerkinud ametnikel kordagi mõttessegi, vahendab rus.db.lv Läti majanduslehte Dienas Bizness.

Ettevõtte võlgnevus sai alguse tarbijakaitse määratud 10 lati suurusest trahvist, sest firma ei olnud kliendi kaebusele ettenähtud aja jooksul vastanud. Ettevõte trahvi ei vaidlustanud, kuid sisekommunikatsioooni probleemide tõttu jäi summa õigeks ajaks tasumata. Ettevõtte esindajad on kohtutäiturite käitumisest hämmeldunud, sest ettevõttega ühendust võtmata arestiti nende 19 autot.

Kohtutäiturite ühenduse esimees Anita Kalninja tunnistas naeratades, et käik vastab seaduses sätestatule. «Keelu rakendamine aitas veidi kaasa trahviraha kättesaamisele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles