Tööportaalid on välismaistest tööpakkumistest pungil

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Tallinna tööturuametis.
Inimesed Tallinna tööturuametis. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui Eestis sobivat tööd ei leia, võib vaadata ka välismaa poole. Näiteks Taanis otsitakse arste, Küprosel teenindajaid ning Rootsis insenere.


Pole uudis, et töötus Eestis aina kasvab ning iga nädalaga lisandub tuhandeid töötuid. Samas tööd kodumaal väga palju pole ning vähestele kohtadele joostakse tormi, nagu näitas ka Starmani viimane värbamiskampaania, kus ühele klienditeenindaja kohale üle kahesaja inimese kandideeris.

Sirvides aga Eesti suuremaid tööbörse CV Online'i ning CV Keskust, jääb silma mitmeil kuulutusi ka välismaal. Mõistagi pole kõigil võimalust piiri taha minna, kuid sellegipoolest ei tasu väljakutsetest eemalde kohkuda.

Nii näiteks on mitmeid kuulutusi meditsiinipersonalile Taani. Lausa 11 taolist kuulutust leiab CV Online'i lehelt. Lihtsamat tööd pakutakse aga Küprosel, kus otsitakse nõudepesijatest ettekandjateni. Sarnaseid pakkumisi leiab ka Kreekast.

Saksamaal ja Hollandis otsitakse aga jällegi insenere ning neid, kel arvutiteadmisi. Viimased võivad leida tööd ka Slovakkias ning Tšehhis.

Põhjanaabrite juures võib aga leida pea kõiki eelnevaid pakkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles