Konverentsihotell Strand kannatab külastajate vähesuse all

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Karu Strandis tantsuseminari juhtimas.
Ines Karu Strandis tantsuseminari juhtimas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu ühe suurema hotelli Strand täituvus oli veebruaris kaks korda väiksem kui aasta eest, sest konverentse korraldatakse vähem ja need on lühemad.

Veebruaris oli Strandi täituvus 15,8 protsenti (aasta eest 33 protsenti), jaanuaris aga 15,2 protsenti (aasta tagasi 19,3 protsenti). Väga suure osa selle hotelli külastajatest moodustavad konverentsituristid, kuid nende arv on majanduslanguse ajal kahanenud.

«Kui varem olid üritused enamasti koos majutusega, siis nüüd on ülekaalus ühepäevased. Ka nihutatakse seminare-konverentse ajaliselt edasi, kuna vajalik osalejate arv ei tule täis,» rääkis müügiosakonna juht Elo Kriiska.

Välisturistidest annavad Strandis enamuse lätlased, leedulased ja soomlased, kuid nende arv on selle aasta algul kahanenud. Kui näiteks mullu veebruaris ööbis selles hotellis 143 Lätist tulnud inimest, siis tänavu oli neid vaid 100. Venemaalt tulnud tavaliselt Pärnusse ei jõua.

Vastavalt täituvusele määrab Strand oma klientidele ka hinna. Seni on odavaima kahese toa seal külastajad saanud nädala keskel 690 krooni eest.

Kriisa avaldas lootust, et suvi tuleb ilus ja Pärnu külalised leiavad Strandi üles. Palju sõltub tema sõnul ka selles, mis linnas toimub, sest ainult magama tulevad vähesed. Broneeringuid on suvekuudeks igal juhul juba tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles