Eesti Energia kasum kasvas 16 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Toomas Huik

Eesti Energia teise kvartali käive vähenes 14 protsenti 177 miljoni euroni, ent kasum kasvas 16 protsendi võrra 24,6 miljoni euroni tänu tasuta CO2 kvoodi eraldamisele ning kontserni kuuluva Elektrilevi võrguteenuse kasumlikkuse paranemisele.

Elektrimüük eratarbijaile moodustas Eesti Energia II kvartali käibest 6,4 protsenti, kasumit elektrimüügist kodukliendile teises kvartalis ei teenitud.

Kontserni kuue kuu käive oli 413 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aasta esimese poolega ligi 7 protsenti vähem. Ärikasum kasvas 17 miljoni euro võrra, 98,8 miljoni euroni ning puhaskasum 80,7 miljoni euroni.

Eesti Energia investeeris teises kvartalis 95,4 miljonit eurot, mis on pea kolmandiku võrra vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Poolaasta võrdluses vähenesid investeeringud 1,6 protsenti.

Muutus on tingitud sellest, et mitmed olulised investeerimisprojektid on jõudnud lõppfaasi. Investeeringud suunati peamiselt Paldiski tuulepargi, Auvere elektrijaama, Enefit-tehnoloogial põhineva õlitehase ning Iru jäätmeenergiaploki rajamiseks. Elektrilevi olulisemad investeeringud olid seotud elektrivõrgu kvaliteedi parandamisega. Kogu Elektrilevi teenitud kasum suunatakse igal aastal elektrivõrgu investeeringute rahastamiseks.

Investeeringute rahastamiseks otsustas riik omanikuna suurendada ettevõtte omakapitali täiendava 150 miljoni euro võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles