Farmville’i ja Mafia Warsi looja tulevik on küsimärgi all

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zynga tegevjuht Mark Pincus.
Zynga tegevjuht Mark Pincus. Foto: SCANPIX

Facebooki keskkonnale mänge arendava Zynga teise kvartali majandusnäitajad ennustavad ettevõttele väga raskeid aegu.

Zynga teise kvartali käive oli 332,4 miljonit dollarit, mis on pea 12 miljonit dollarit vähem, kui Wall Streeti keskmine prognoos, kirjutab Reuters.

Aprilli algusest kuni juuni lõpuni teeniti kokku 22,8 miljonit dollarit kahjumit, eelmisel aasta samal perioodil oli ettevõtte aga 1,4 miljoni dollariga plusspoolel.

Zynga andmetel tõusis käesoleva aasta teises kvartalis ettevõtte mängude aktiivsete kasutajate arv pea veerandi võrra 72 miljonini, kuid samal ajal vähenes ühe kasutaja pealt teenitava tulu suurus.

Zynga tegevjuhi Mark Pincuse sõnul tekitas ettevõttele probleeme algoritmi muutus Facebooki keskkonnas, mistõttu kasutajaid suunatakse rohkem uusi mänge mängima, mitte jääma truuks olemasolevatele Zynga pakutavatele meelelahutusrakendustele.

Kuigi Zynga üritas sõltuvust Facebookist vähendada, luues suhtlusvõrgustikuvälise keskkonna, ei ole see sarnaselt Draw Something rakenduse ostule ettevõttele loodetud kasu toonud.

Zynga tulemused olid investoritele ebameeldivaks üllatuseks ning ettevõtte aktsiad langesid peale majandustulemuste avalikustamist järelkauplemisel 35 protsendi võrra, peatudes kolme dollari lähistel. Halbadest uudistest mõjutatuna tegi languse läbi ka Facebooki aktsia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles