Hololei: Euroopa lennufirmadel läheb kõige halvemini

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei.
Henrik Hololei. Foto: Liis Treimann

Euroopa Komisjoni transpordivoliniku Siim Kallase kabinetiülema Henrik Hololei sõnul on nõrk euro ja kõrge lennukikütuse hind tinginud selle, et Euroopa lennufirmadel läheb globaalses plaanis hetkel kõige halvemini.

Näiteks pelgalt lennukikütuse eest tuleb tänavu võrreldes eelmise aastaga 25% kõrgemat hinda maksta, tõi Hololei välja, lisades, et sellises keskkonnas ei suuda ükski lennufirma kiiresti kasumisse tõusta, vahendab ERR Uudised.

«Estonian Airi tulemused ei erine oluliselt teistest samalaadsetest ettevõtetest Euroopas,» märkis ta Eesti lennufirma kehvadele majandustulemustele viidates.

Väga üksikud Euroopa lennufirmad jõudsid mullu kasumisse – Estonian Airiga sarnastest näiteks Iiri päritolu Aer Lingus ja Islandi Icelandair – aga nende suur eelis on geograafiline asukoht kontinentidevahelisteks lendudeks.

Võlusõna Estonian Airi jaoks võiks Hololei hinnangul olla tihedam koostöö teiste meie regiooni lennukompaniidega, mis võiks aidata nišiettevõtteid paremini seotud tegutsemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles