LHV: Arco Vara kulude kokkuhoid on hetkeolukorras positiivne uudis

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara.
Arco Vara. Foto: Arco Vara

LHV analüütik Rasmus Noormägi ütles, et Arco Vara teated kulude kokkuhoiust on kindlasti positiivne uudis, arvestades ettevõtte hetkeolukorda.

Ta märkis, et kui kasvavate firmade puhul oleks kulude kokkuhoid üldiselt, kuid mitte alati, pigem negatiivse valgusega, siis Arco Vara puhul on tegu üle mitme aasta uuesti kasumisse pürgiva ettevõttega, kelle administratiivkulud on moodustanud ajalooliselt suhteliselt suure osa ettevõtte müügitulust ja brutokasumist.

«Kuigi administratiivkulud olid eelmisel aastal üle kahe korra madalamad kui 2007. aastal, käies viimastel aastatel suhteliselt sama sammu müügitulu kahanemisega, on administratiivkulud Arco Vara ajaloos moodustanud ikkagi ebamõistlikult suure osa kuludest, olles seeläbi brutokasumi suurimaks hävitajaks,» märkis ta ning tõi välja, et kui eelmise aasta Tivoli projekti 50 protsendilise osaluse müügi mõju arvestamata jätta, on Arco Vara üldhalduskulud moodustanud pidevalt viiendiku kogumüügitulust. «Antud taseme langemine stabiilselt alla 10 protsendi oleks igati tervitatav.»

Arco Vara sai eelmisel aastal 3,4 miljonit eurot kahjumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles