Apple’i ja Samsungi patendivaidlused laienesid Austraaliasse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks patendivaidlusi tekitanud Samsungi toode - Galaxy Tab 10.1.
Üks patendivaidlusi tekitanud Samsungi toode - Galaxy Tab 10.1. Foto: SCANPIX

Austraalias alustati Samsungi ja Apple’i poolt esitatud tõendite kohtulikku menetlemist, Euroopas ja USAs on tehnoloogiahiiglaste sarnased patendivaidlused veel pooleli.

Apple ja Samsung on eelmise aasta aprillist alates erinevate tahvelarvuteid ja nutitelefone puudutavate patentide pärast kohtutee ette võtnud juba kümnes riigis.

Austraalia kohtuasi puudutab Samsung Galaxy Tab 10.1 puutetundliku ekraani puhul kasutatavat tehnoloogiat, kirjutab Reuters.

Melbourne’is asuva Watermarki advokaadibüroo juristi Mark Summerfieldi sõnul pole Austraalia kohtuasja tulemit juhul, kui ettevõtted omavahel varem globaalses mastaabis kokkuleppele ei jõua, oodata enne 2014. aastat.

«Ükskõik, kuidas antud kohtuvaidlus ka ei lõppeks, võib sajaprotsendilise tõenäosusega väita, et edasi kaevatakse langetatav kohuotsus igal juhul,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles