Tele2 2G-mast tekitab kohalikes küsimusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Liis Treimann

Samal ajal kui mobiiliinternet muutub järjest popimaks ja operaatorid üksteise võidu uusi ja võimsamaid tugijaamu avavad, otsustas Tele2 Saaremaal Panga tugijaamas käiku lasta aeglase 2G-interneti saatejaama.

«Praegu on veel lahtine, kas sel aastal tuleb ainult 2G- või ka 3G-saatejaam. Järgmisel aastal tuleb 3G kindlasti, aga ehk ka varem,» sõnas Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt.

Ühele Panga küla elanikule kinnitas aga Tele2 neljapäeval, et avamisel on 2G-tugijaam. Tele2 klient ei saa sellest aru ja imestas, miks mobiilioperaator eilsesse päeva jäävaid võimsusi pakub.

«Kuuldes iga kuuga mobiilioperaatorite kiitvaid saavutusi, kuidas suudetakse üha enam katta Eestimaad 3G kiire internetiga, siis tundub täiesti uskumatuna, et Tele2 paigaldab uutesse mastidesse veel lausa 2G saatjaid,» sõnas Panga elanik Mart.
 

Tele2 kommunikatsiooni juht Hans Saarveti sõnul on Saaremaa 3,5G levialaga hästi kaetud ning 2G arendamine toimub seetõttu, et suurem osa kõneliiklusest on tänapäeval endiselt 2G's ning peale uute võrkude ja andmeside kiiruste arendamise on prioriteet ka olemasolevate võrkude ja kõneteenuse kvaliteedi parandamine.

«Tele2 juba uuendas tänavu juuniks Saaremaal, Hiiumaal ja Vormsil terve rea saatejaamasid hõredamalt asustatud piirkondades, kus seni oli mobiilse interneti levi nõrgem. Kiirus kasvas sellistes piirkondades mitu korda. Suuremates keskustes oli see juba enne igati korralik,» kinnitas Saarvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles