Algab toetuste taotlemine rahvusvaheliste ürituste korraldamiseks Eestis

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS-i turismiarenduskeskuse tootearendusdirektor Monica Hankov
EAS-i turismiarenduskeskuse tootearendusdirektor Monica Hankov Foto: Erakogu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest (EAS) saab alates esmaspäevast taotleda toetusi rahvusvaheliste konverentside ning kultuuri- ja spordiürituste korraldamiseks Eestis, taotlusvooru eelarve on miljon eurot.

Toetust saavad taotleda riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutus, sihtasutus, mittetulundusühing või avalik-õiguslik juriidiline isik. Toetuse minimaalne suurus on 19 000 eurot ja maksimaalne suurus 64 000 eurot ühe kultuuriürituse kohta ning 15 000–32 000 eurot ühe konverentsi kohta. Nõutav omafinantseering on vähemalt 30 protsenti toetatavatest kuludest.

EAS-i teatel on tegemist kolmanda rahvusvaheliste konverentside ja ürituste toetamise vooruga. Kahe varasema vooru käigus on meetmest toetatud 47 rahvusvahelist üritust ja konverentsi. Lõppenud 32 projekti käigus on väliskülastajad ööbinud Eestis kokku 143 107 korral, kõige rohkem on ööbimisi kaasa toonud suured spordiüritused.

«Rahvusvaheliste ürituste mõju erinevate regioonide majandusele on välja toonud ka kultuuriministeeriumi tellimusel Eesti konjunktuuriinstituudi koostatud uurimistöö, mille kohaselt kasvas Eestit külastavate turistide arv ürituse nädalal ettevõtetes 46 protsenti,» põhjendas EAS-i turismiarenduskeskuse tootearendusdirektor Monica Hankov meetme olulisust turismisektorile.

Toetustaotlusi võtab EAS vastu 24. septembrini. Enne taotluse esitamist soovitab EAS tulla
eelnõustamisele, samuti on võimalik osaleda infopäevadel Tartus ja Tallinnas.

Toetamist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles