Pikhof: põhieesmärgiks on inimeste püsimine tööhõives

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Margus Ansu

Eesti riigi tööturupoliitika põhieesmärk peaks olema, et inimesed püsiksid tööhõives, rääkis riigikogu sotsiaalkomisjoni juht Heljo Pikhof.

Neljapäeval arutab riigikogu riiklikult tähtsa küsimusena Eesti tööturu arengut ja Heljo Pikhof on seal üks peakõnelejatest. Selle nädala lõpuks oli Eestis end tööturuametis arvele võtnud juba 48 774 töötut, mis on 5000 inimese võrra rohkem kui Eesti suuruselt neljandas linnas - Pärnus elanikke, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Aeg luubis».

«Kui asi niimoodi edasi läheb ja inimesed tõesti tööd ei saa, siis maailma kogemus näitab suuresti ja ka meie oleme selle üle elanud - varimajanduse kasv toimub, julgeolekuprobleemide kasv ning samamoodi ka usaldusväärsus meie ettevõtete vastu väheneb mujal maailmas, me muutume vähem atraktiivseks,» vastas Pikhof küsimusele, mis saab sügiseks, kui kuude viisi kasvab töötute arv ja sellega paralleelselt ka väheneb kordades vabade töökohtade arv.

Pikhofi sõnul peavad inimesed saama võimalikult palju asjakohast ümber- ja täiendõpet kas ennetavalt või kui nad on juba jäänud töötuks. «Ja loomulikult seda koolitust, mis neid endid huvitab ja mida tööturg vajab,» toonitas ta.

Pikhof rääkis, et töötuskindlustuse saajate ring 1. juulist tõuseb ja ka hüvitise suurus on suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles