Belgia ettevõtja Eestisse tulekust: mõistlikud inimesed ja Vene rööpmelaius

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoen Natie omanik Fernand Huts
Katoen Natie omanik Fernand Huts Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suurima logistikakeskuse ehitamisega algust teinud Katoen Natie juhti Fernand Hutsi sõnul on Eestisse tuleku põhjuseks nii siinne usin töökultuur kui võimalus suuremate sekeldusteta Venemaale kaupa viia.
 

«Madalmaade kaupmehed on siinkandis tegutsenud juba aastasadu,» selgitas ta Swissotel Belgia ajakirjanikele. «Eestlased on väga tõsised inimesed, korruptsioon on Eestis naabritega võrreldes väga väike,» lisas Hutsi.

«Ukraina ja Valgevene peavad enne oma poliitika joonde seadma. Ka Läti ja Leedu ei ole Eestile tegelikult suured konkurendid,» arvas belglane.

Eesti on Venemaaga kaubavahetuseks parim valik ka oma logistilise asukoha ja jäävabade sadamate tõttu, lisaks on siin aga ka palju neid, kes oskavad vene keelt. Kuigi poliitilised suhted Venemaaga on keerulised ei tähenda see Hutsi sõnul, et äri inimeste vahel ei võiks äri edeneda.

«Siin aitab kindlasti viin,» rääkis ta logistikakeskuse nurgakivi panekul.

Eesti üheks tugevuseks peab ta ka Venemaa rööpmelaiuse kasutamist. «Kui kaardilt vaadata, siis on Lääne-Euroopa Venemaaga võrreldes väga väike,» rääkis Hutsi Eesti raudtee eelistest.

Ainuke oluline konkurent, kes Eestiga Venemaa kaubavedude pärast tõeliselt võistleb, on tema hinnangul Soome. Kasvõi seepärast, et vaatamata keerulisele ajaloole on soomlastel õnnestunud venelastega sisse seada märksa sõbralikumad suhted.

Katoen Natie, ettevõte mille nimi tähendab Belgia keeles puuvilla gildi, pani täna Muuga sadamas nurgakivi oma logistikakeskusele.

Katoen Natie Eesti ASi juhataja Mart Mellese sõnul valis ettevõte Muuga sadama uue logistikakeskuse rajamiseks Eesti riigi lihtsa ja soodsa maksusüsteemi ning Tallinna Sadama selge ja arusaadava positsiooni tõttu.

Peale projekti täielikku valmimist saab Katoen Natie’st Muuga sadama suurim laopindade operaator, kes hakkab tööd andma kokku 60 inimesele.   
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles