Nafta hind langeb

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftakaupleja New Yorgi kaubabörsil
Naftakaupleja New Yorgi kaubabörsil Foto: SCANPIX

Pärast eilset hinnatõusu üheksa nädala kõrgeimale tasemele, hakkas nafta hind täna hommikul langema, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

«Pärast seitset sessiooni kestnud tõusu on nädalalõpueelne kasumivõtt üsna loomulik,» ütles uudisteagentuurile Venemaa investeerimispanga VTB Capital Londoni üksuse analüütik Andrei Krjutšenkov, kelle hinnangul võib Brenti nafta hind kerkida 108 dollarini barrel. «Eriti palju teeb muret nõudluse pool ning hinna kerkimist vähemalt 108 dollarini barrel on raske peatada,» selgitas analüütik ning lisas, et hinda toetab ka poliitika, sest Süürias kipub asi kontrolli alt väljuma ja USA ja Iraani vaheline retoorika läheb järjest vaenulikumaks.

Brenti nafta hind langes täna Londonis 0,5 protsenti 107,28 dollarini barrel. New Yorgi kaubabörsil odavnes naftabarrel 0,8 protsenti 91,90 dollarini.

Bloombergi küsitletud 32 analüütikust ennustavad 14, et järgmisel nädalal nafta hind langeb, 12 analüütikut ennustab tõusu ja kuue arvates jääb hind suhteliselt stabiilseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles