Tallinna Sadam: hilinemistest peavad teavitama laevafirmad

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad Tallinna sadamas
Laevad Tallinna sadamas Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna Sadama sõnul peab reisijatel kindlasti olema võimalus saada infot reiside hilinemistest ja ärajäämistest. Täna on teavitamise kohustus pandud aga laevafirmadele.

Euroopa Parlamendi hinnangul ei ole reisijad oma õigustega piisavalt kursis. Rahvapartei fraktsiooni kuuluv Georges Bach soovitab nii lahkuvatele kui saabuvatele reisijatele üles seada infopunktid, mis annavad nõu nii reiside hilinemiste ja ärajäämiste kui muude probleemide puhul.

Tallinna sadama terminalides on ka täna olemas infopunktid, alalise infopunkti loomiseks oleks vaja aga inimesi juurde palgata. Hetkel on infotöötajatel ka teisi laevade ja reisijate teenindamisega seotud ülesandeid, mis tähendab, et nad ei viibi kogu aeg infopunktis.

Muudatustest kuulutatakse terminalides ka valjuhääldi kaudu ning edastatakse info terminalis asuvatel elektroonilistel ekraanidel. Välja töötamisel on lahendus laevade saabumiste ja väljumiste jälgimiseks reaalajas mobiiltelefoni kaudu.

«Hilinemised on peamiselt sõltunud väga karmidest ilmastikuoludest või tehnilistest riketest laevadel. Neid juhtub väga harva, sest enamik meie sadama liinilaevadest on suhteliselt uued ning ilmastikukindlad. Reiside ärajäämist juhtub 1-2 korda aastas tehnilistest riketest tulenevalt,» rääkis sadama turundus- ja kommunikatsiooni-osakonna juhataja Ingrid Berezin.

Reisijate õiguseid reguleerivad mitmed Euroopa Liidu määrused. Need erinevad omakorda sõltuvalt reisimise viisist nii lõksu jäänud reisijate abistamise, kompensatsiooni, hilinemiste defineerimise ja võimalike erandite osas.

Uued laeva- ja bussireisijate õiguste eeskirjad jõusutvad vastavalt selle aasta detsembris ja tuleva aasta märtsis. Euroopa Komisjon plaanib selle aasta lõpus või tuleva aasta alguses käia välja ka täiendavad ettepanekud lennureisijate õiguste reguleerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles