Murelikud turistid jätavad Tallinna vähem raha

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehrwiederi kohvik Raekoja platsil
Kehrwiederi kohvik Raekoja platsil Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Niru ilma ja ebakindla majanduse tõttu on Tallinna külastavate turistide kulutused Kehrwiederi kohvikuketi omaniku Vello Leithami sõnul varasemast väiksemad.

Juunis oli Leithami sõnul kohvikutes külastajaid oma viiendiku võrra vähem kui varasematel aastatel.

«Vähem oli nii Eesti külalisi kui välismaalasi, see on tingitud mitmest asjast. Üks on see ilm, teine on aga ebakindlus Euroopas ja maailmas.» Seetõttu ei taha näiteks itaallased, portugallased nii palju reisida kui varem.

«Lisaks sellele on meie põhjanaabrid, kes on alati olnud head külastajad, veidi mures selle pärast, et Nokial ei lähe nii väga hästi. Ma näen neid soomlasi iga päev ja räägin nendega. Nad on mures oma töökohtade pärast ega taha nii palju raha kulutada,» rääkis Leitham.

«Eesti kohalikul rahval on ka vähem raha. Hinnad tõusevad, mis sunnib ka meid hindu tõstma,» lisas ta.

Selle aasta juunis otsustasid Karl Friedrich ja Molly Malone's Raekoja platsil koguni tegevuse lõpetada. Leithami sõnul on ta aga endiselt optimistlik. «Ettevõtjad on alati optimistlikud. Kui me seda ei oleks, läheksime kusagile palgatööle.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles