Euroopa Parlament: reisijad vajavad infopunkte

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: Laura Oks

Euroopa Parlamendi hinnangul ei ole reisijad oma õigustega piisavalt kursis. Rahvapartei fraktsiooni kuuluv Georges Bach soovitab nii lahkuvatele kui saabuvatele reisijatele üles seada infopunktid, mis annavad nõu nii reiside hilinemiste ja ärajäämiste kui muude probleemide puhul.

Luksemburgi esindav saadik kutsub ka üles looma ühtset kaebuste vormi, mis tuleb läbi vaadata kindla aja jooksul.

Tema kinnitusel on ligi pooled lennu- ja rongireisijate probleemid põhjustatud hilinemistest ja ärajäämisest, mis tihti tähendab ka raskusi ümberistumise osas.

Teised probleemid olid Bachi läbi viidud uuringu kohaselt seotud ebapiisava informatsiooniga, pagasikäitlusega, piiratud liikumisvõime mittearvestamisega ning ebaselgete hindadega internetis. Ligi veerand kaebuse esitanud lennureisijatest ei saa aga oma murele mingit vastust, rongireisijate puhul oli see näitaja 15 protsenti.

Reisijate õiguseid reguleerivad mitmed Euroopa Liidu määrused. Need erinevad omakorda sõltuvalt reisimise viisist nii lõksu jäänud reisijate abistamise, kompensatsiooni, hilinemiste defineerimise ja võimalike erandite osas.

Uued laeva- ja bussireisijate õiguste eeskirjad jõusutvad vastavalt selle aasta detsembris ja tuleva aasta märtsis. Euroopa Komisjon plaanib selle aasta lõpus või tuleva aasta alguses käia välja ka täiendavad ettepanekud lennureisijate õiguste reguleerimiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles