SEB juht: Eesti pangad on eurotsooni riskideks hästi valmistunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt.
Riho Unt. Foto: Peeter Langovits.

Eesti finantsinspektsioon on koos kommertspankadega hinnanud mitmete riskistsenaariumite mõju juhul, kui üks või teine riik peaks euroalast lahkuma ning nende arvates on Eesti pangad hetkel hästi kapitaliseeritud.

SEB juhatuse esimees Riho Unt ütles, et ka SEBs on eri stsenaariume läbi mõeldud, ent vähemalt lähiajal hoiab euroala tema hinnangul koos poliitiline tahe, vahendab ERR Uudised.

Eesti pankade eeliseks on Undi sõnul see, et Eestis tegutsevad pangad kuuluvad suures osas tugevatesse Põhjamaade pangandusgruppidesse, lisaks on pangad tugevate likviidsuspositsioonidega ja hästi kindlustatud.

Unt usub, et kuigi stsenaariume võib olla mitmesuguseid, siis suuremaid muresid Eesti pankade klientidel põhjust oodata ei ole – tema kinnitusel on Eesti pankade ja ettevõtete varasid juba ammu sihiteadlikult Lõuna-Euroopa riikides vähendatud ja neid hoitakse küllaltki turvaliselt.

«Eesti klientidel ei maksa küll väga muretseda,» märkis Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles