Väikeettevõtjad lähevad olümpiamängude korraldaja vastu kohtusse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeettevõtjad lähevad olümpiamängude korraldaja vastu kohtusse.
Väikeettevõtjad lähevad olümpiamängude korraldaja vastu kohtusse. Foto: SCANPIX

Londoni väikeettevõtjad lähevad tänavuste olümpiamängude korraldaja vastu kohtusse, väites, et mängude tõttu rakendatud liikluspiirangud toovad nende äridele kahjumit.

Ida-Londoni väikeettevõtjad on moodustanud olümpiamängude korraldaja vastu ühisrinde. Nende põhiargument on, et erilised turvalisusmeetmed ja liikluspiirangud seavad ohtu 40 ettevõtte igapäevategevuse ning seega ka 550 inimesi töökoha, kirjutab Briti meedia.

Alles hiljuti sai üks kohtulahing ka lahendi, ent mitte hagejate kasuks. Nimelt ei olnud ühe 17-korruselise maja elanikud nõus, et sõjavägi nende katust õhutõrjebaasina kasutab. Kohus otsustas aga kaitseministeeriumi kasuks.

Ettevõtjate advokaadid on aga positiivsemalt meelestatud. Nende hagi põhineb väidetel, et liikluspiirangud rikuvad inimeste ehk tarbijate ja tarnijate õigust liikumisvabadusele.

Ühtlasi on ettevõtjad pahased, et keegi pole neile võimalikku kahju kompenseerinud nagu seda on tehtud 193 ärile, mis jäävad compulsory purchase zone'i ehk nn ohutsooni sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles