Yahoo uus juht on lapseootel. On sel tähtsust?

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marissa Mayer
Marissa Mayer Foto: http://in2eastafrica.net/yahoo-turns-to-googles-mayer-for-revival/

Kauaaegne Googler Marissa Mayer põhjustas oma lahkumisega lausa keeristormi: ta teatas oma lahkumisest tööandjale telefonitsi ja kohe teatati tema nimetamisest Yahoo uueks juhiks, kes alustab tööd järgmisel päeval. Ja veel teatas Mayer, et ootab kuuendat kuud last.

Mayer liitub väikse, kuid kasvava grupi naistega, kes juhivad suuri avalikke firmasid USAs. Kuid ta loob pretsedendi, olles esimene naine, kes asub nii kõrgele positsioonile raseduse ajal, kirjutab Forbes. Kas esimese lapse sünd võib mõjutada tema töötulemusi?

Mayer sai kutse tulla Yahoo`sse juuni keskel. Juriidiliselt võttes ei pea naine tulevasele tööandjale ütlema, et ootab last ja tööandja ei tohi seda ka küsida, kuid Mayer teatas oma olukorrast Yahoo`le kohe.

Mayer ütles Fortune´le, et Yahoo nõukogu ei tundunud uudis liigutavat. «Rasedus on risk,», ütles Deborah Kolb, raamatu Her Place at the Table autor. «Iga väljapoolt tulev liider, eriti Yahoo taolises suurfirmas, peab ennast kehtestama ja Mayer peab seda tegema kiiresti.»

Mayerile on pandud väga suured ootused, sest raskustes Yahoo vajab tugevat juhti. Viimase viie aasta jooksul on ettevõttest läbi käinud juba viis tegevjuhti. Mayer on öelnud, et kavatseb pärast lapse sündi võtta paar nädalat emapuhkust, ka sel ajal töötada ja siis tööle naasta. Tõenäoliselt on Mayer oma abikaasaga lapse sünniga seonduva põhjalikult läbi arutanud ja tänapäevase tehnoloogia abil peaks töötamine olema võimalik. «See on non-event,» ütleb Mayeri raseduse kohta Charley Polachi, Polachi Access Searchi Partners`i partner.

Kas me pööraksime tähelepanu asjale ka siis, kui meesjuhi perre sünniks laps? Vaevalt küll. «Emadus on teistmoodi. Kui sünnib esimene laps, siis muudab see elu ja suhtumist iseendasse. Ma ei tea, kui valmis Mayer selleks on,» ütleb Deborah Kolb.

Kuigi emaks saamine alles ettevõttesse sisseelava juhi puhul on haruldane, on enamikel USA suurfirmade naisjuhtidel lapsed. 90 protsenti neist on emad ja enamikel on kaks või kolm last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles