Hiina riigiametid olid sunnitud 160 miljoni dollari väärtuses litsentseeritud tarkvara ostma

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Hiina erinevad riigiametid olid läbiviidud inspektsioonide tulemusena sunnitud litsentseeritud tarkvara ostmiseks kulutama üle 160 miljoni dollari. Võimud näevad seda ühe osana riigis vohava piraatlusega võitlemisest.

Hiina riik alustas kohalike suuremate omavalitsuste inspekteerimisega kaks aastat tagasi ning selle tulemusena olid need koos muude kesksete valitsusasutustega sunnitud ostma 158 823 ühikut operatsioonisüsteeme ning 506 693 ühikut erinevat kontoritarkvara ja viirusetõrjeprogramme, kirjutab ITNews.

Teostatud tarkvarainspektsioonid olid suureks võiduks Microsoftile, kuna firma on ühe suurima piraatluse läbi kahju kannatajana selle nimel Hiinas aastaid lobitööd teinud.

Järgmisena võtavad Hiina võimud ette väiksemad omavalitsused, mille arvukus riigis tõotab tarkvaratootjatele eelpoolmainitud 160 miljonist dollarist veel palju suuremaid litsentside müügist saadavaid sissetulekuid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles