Buffett valmistub ametit maha panema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Omaha oraaklina tuntud maailma üks rikkamaid mehi ja kuulsamaid varahaldureid Warren Buffett valmistub riskifondi Berkshire Hathaway juhi kohalt lahkuma ja valmistab kaht investeerimisjuhti ametit üle võtma, kirjutab Bloomberg News.

Ta on võtnud tööle Ted Weschleri ja Todd Combsi, kes on saanud üsna vabad käed riskifondi varade haldamisel. Tänavu on mõlemad oma käsutuses olevate varade väärtust kasvatanud kolmandiku võrra.

Bloombergile antud intervjuus on Buffett öelnud, et peab mõlemat väga andekaks ja tunneb end nüüd märksa kindlamalt, kui ta peab fondi varade haldamise ja tegevjuhi ameti üle andma. Buffett on ühtlasi Berkshire Hathaway suurim aktsionär ja nõukogu esimees.

Weschleri ja Combsi aastapalk on Bloombergi andmetel miljon dollarit ja kokkuleppe kohaselt saavad nad 10 protsenti summast, mis nende hallatav portfell ületab S&P 500 aktsiaindeksit.

«Nad haldavad oma portfelle. Ma ei saa teha neid vastutavaks oma tulemuste eest, kui neile ei kuulu täielik kontroll hallatava raha üle,» ütles Buffett Bloombergile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles