Aastaga Riia ja Tallinna kinnisvara hinnad tõusid, Vilniuses langesid

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:VIHM, LIIKLUSUMMIK, VIRU KESKUSE RISTMIK :TALLINN, EESTI,13JUL12
Vihmahood Viru keskuse juures. 
pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES
TLNPM2:VIHM, LIIKLUSUMMIK, VIRU KESKUSE RISTMIK :TALLINN, EESTI,13JUL12 Vihmahood Viru keskuse juures. pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ober-Haus Kinnisvara turuülevaade vahendab, et Tallinnas tõusis juunis võrreldes maiga keskmine korteri ruutmeetri hind 0,2 protsenti, 1108 euroni.

Võrreldes eelmise aasta juuniga oli käesoleva aasta juunis Tallinna keskmine korteri pinnaühiku hind 7,5 protsenti kõrgem. Käesoleva aasta esimesel poolaastal on turg olnud aktiivne, korterite ostu-müügitehinguid tehti 31 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Riias tõusis keskmine ruutmeetri hind juunis 0,3 protsenti 988 euroni ruutmeetri kohta. Kõige aktiivsemad välismaalastest kliendid on Venemaalt ja teistest SRÜ riikidest. Viimase 12 kuuga on keskmine ruutmeetri hind tõusnud 4,9%. Võrreldes hindade tipuga 2007. aasta mais on aga hinnad keskmiselt 57,5 protsenti madalamad.

Vilniuses võrreldes maiga hinnamuuutust ei toimunud, keskmine ruutmeetri hind oli sama – 1196 eurot. Aasta alguse suured tehingute kasvunumbrid on nüüd langusele pöördunud. Viimase aastaga on keskmine ruutmeetri hind Vilniuses langenud 1 protsent 1196 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles