Reinsalu: tuleks kaaluda põhiseaduse muutmist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu arvab, et riigikogu komisjonid peavad Euroopa stabiilsusmehhanismi lepingut ja riigikohtu otsust enne täiskogu menetlust igakülgselt analüüsima ning kaaluda tuleks tema sõnul ka põhiseaduse kaasajastamist.

Ta märkis, et kolmanda akti loogika järgi on Eesti põhiseadus kohalduv niivõrd kui ta pole vastuolus Euroopa Liidu õigusega. Euroopa Liidu õigust piirab Eesti põhiseaduse aluspõhimõtetega vastavuse nõue, mille kontrollimenetlus on tuletatav riigikohtu pädevusena, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Taoline kahekorruseline põhiseadus kätkeb endas riigiõigusliku nihilismi ohtu ning muudab põhiseadusandja asemel põhiseaduse sisu määratlejaks Euroopa Liidu seadusandluse või riigikohtu,» rääkis Reinsalu.

Reinsalu sõnul halvendab eurotsooni liikmesriikide maksevõimetus üheselt Eesti majanduse ekspordivõimet, investeeringuid Eestisse ja seeläbi ka majanduskasvu ning seega on ESMi jõustamine praegust olukorda arvestades Eesti huvides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles