Haapsalus müüdi juunis viisteist kinnisvaraobjekti

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kohalik notar ei olnud nõus Haapsalu kesklinnas Karja tänaval asuvat maja vana mehe sugulaste nimele kirjutama, kaheldes tolle teo- ja otsustusvõimes, sai tehing ühe Eesti notari juures siiski sõlmitud.
Kuigi kohalik notar ei olnud nõus Haapsalu kesklinnas Karja tänaval asuvat maja vana mehe sugulaste nimele kirjutama, kaheldes tolle teo- ja otsustusvõimes, sai tehing ühe Eesti notari juures siiski sõlmitud. Foto: Ivar Soopan / Lääne Elu

Haapsalus toimus maa-ameti statistika kohaselt 15 kinnisvara ostumüügitehingut, mis on võrreldes eelmise juuniga 50 protsenti enam.

Uus Maa Kinnisvarabüroo turuülevaade toonitab, et väikestel kinnisvaraturgudel on protsentuaalselt suured hüpped tavapärased, sest tehingute hulk on väike ning juba paar tehingut tähendab statistiliselt olulist muutust.

Kortereid müüdi 9 (mais 8) ning keskmiseks ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 332 eurot, mis maiga võrreldes tähendab 14-protsendilist ja möödunud aasta juuniga võrreldes 5,4-protsendilist langust. Hoolimata tehingute hulga stabiilsusest, muutus korteriturg juunis juba suviselt vaiksemaks ja objektide külastusi oli seetõttu ka vähem.

Müüjatel on hinnaootused muutunud aina realistlikumaks. Otsitakse võimalikult soodsaid kortereid. Müügipakkumiste hulk on vaikselt vähenemas ning uusi ka vähe lisandumas. Ka eramuturg on vaikne. Kuigi objekte käiakse vaatamas, pole tehinguni jõudmiseks otsest survet, sest paljud pakutavatest objektidest on juba kaua müügis olnud.

Juunis müüdi kaks eramut ja üks elamumaakrunt. Pakkumiste hulk on veidi langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles