TTÜs algab täna Euroopa innovatsiooni tippüritus

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Kolk
Alar Kolk Foto: Priit Simson

TTÜsse täna algavale Euroopa Innovatsiooniakadeemiasse kogunevad selle ala tippspetsialistid kogu maailmast.

3. augustini toimuval üritusel saab kuulata näiteks Nobeli keemiapreemia laureaati söör Harold  W. Krotot, konverentsi peaesinejaks on aga Inteli endine haridus- ja teadusprogrammide juht ja praegu InnoVaVentures tegevjuht Mark Harris. Samuti osalevad innovatsiooniakadeemias Skype’i, Microsofti, Google’i ja  Samsungi teadus-, arendus- ja innovatsioonieksperdid. Microsoftist osaleb innovatsioonijuht Hazem Abolrous, Google’ist rakenduste arendusjuht Martin Omander, Samsungist tootearendusguru Jon Green ning Skype’ist Tiit Paananen.

Eesti teadlastest peavad innovatsiooniakadeemias loenguid TTÜ innovatsioonipoliitika ja tehnoloogia valitsemise professor Rainer Kattel ning TTÜ tarkvaratehnika professor Kuldar Taveter. Eesti ärimudelitest räägib Indrek Maripuu.

Innovatsiooniakadeemiat juhib ja korraldab TTÜ innovatsiooni- ja rahvusvahelistumise prorektor Alar Kolk.

Innovatsiooniakadeemias toimuvad loengud, ettekanded ja õpitoad. Tudengitele suunatud innovaatilises klassiruumis töötatakse esimesel nädalal välja  uudne idee, teisel nädalal disainitakse ärimudel ning viimasel nädalal keskendutakse rakenduste arendusele.

Pärast kolmenädalast sessiooni peavad üliõpilased esitama oma ideed riskikapitalistidele ning edukamad neist asutavad oma ettevõtte ja võtavad ette tee Silicon Valleysse.

Akadeemia õppelabor on ehitatud TTÜ Tudengimajja. Õppelabor meenutab kosmosekeskust, kus 21 riigist kokkutulnud üliõpilasi õpetakse ligi 24 erineva ekraani, sh 11 teleri, 10 arvuti ning online’i andmete visualiseerimise ja ülisuurte õppmaterjalidega, lendavad robotid. Õppelaboris proovitakse panna kõik neli seina ja lagi üliõpilaste loovust edendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles