SEB: Euroopa kasinuspoliitika mõjutab Põhjamaade panku

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB tegevjuht Annika Falkengren.
SEB tegevjuht Annika Falkengren. Foto: SCANPIX

SEB Panga emafirma Rootsi SEB hoiatas, et Euroopa võlakriis ja kärpimispoliitika on hakanud imbuma ka seni tugevasse Põhjamaade pangandussektorisse.

«Ehkki Põhjamaid on seni vaadatud pankade jaoks turvalise peidupaigana, ei ole SEB eurotsooni hädades immuunne,» hoiatas SEB tegevjuht Annika Falkengren panga teise kvartali majandustulemuste kommentaaris.

SEB tegevuskasum kasvas teises kvartalis 3,95 miljardi Rootsi kroonini (461 miljoni euroni) võrrelduna 3,33 miljardi SEKi (388 miljoni euroni) eelmise aasta teises kvartalis. Grupi puhaskasum langes 3,4 miljonilt kroonilt (397 miljonilt eurolt) 3,02 miljardi kroonini (352 miljoni euroni).

Evli analüütik Kimmo Rama ütles Reutersile, et grupi puhasintressitulu oli väga tugev. Puhasintressitulu kasvas eelmises kvartalis seitse protsenti 4,5 miljardi Rootsi kroonini (525 miljoni euroni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles