SEB teise kvartali kasum kukkus 41 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB panga peahoone Tornimäel.
SEB panga peahoone Tornimäel. Foto: Andres Haabu / Postimees

SEB Eesti üksused lõpetasid 2012. aasta teise kvartali 18,5 miljoni eurose kasumiga, möödunud aasta teise kvartali lõpetas SEB Eesti 31,6 miljoni eurose kasumiga.

SEB Eesti tegevustulud ulatusid teises kvartalis 33,9 miljoni euroni (34,6 mln 2011. aasta teises kvartalis) ning tegevuskulud 15,6 miljoni euroni (16,7 mln 2011. aasta teises kvartalis).

Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2012. aasta teises kvartalis 0,2 miljoni euro ulatuses (2011. aasta samal perioodil vähendas pank 13,6 mln euro ulatuses eraldisi).

Poolaasta kasum kokku oli 41,5 miljonit eurot (eelmise aasta esimeses pooles 48 miljonit eurot).

SEB Panga juhatuse esimehe Riho Undi sõnul iseloomustas teist kvartalit eraklientide aktiivsuse märgatav suurenemine.

«Nii nagu suureneb jaekaubanduse müük, nii on ka väljastatud eluasemelaenude portfelli mahud hakanud taas suurenema. SEB on väljastanud ligi 30 protsenti rohkem uusi eluasemelaene kui eelmise aasta teises kvartalis. Samuti näitab head kasvu eraisikute hoiustamine, sest deposiitide jääk suurenes aastases võrdluses 8 protsenti. Seega on eraisikute puhul märgata rohkem tasakaalustatud trendi tekkimist, kus säästmisele on lisandunud mõistlik tarbimise ja investeerimise trend, mis mõjub majandusele kindlasti turgutavalt,» rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles