Eesti Pank: hinnalangus jätkub

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: AIVAR AOTÄHT/

Majandusaktiivsuse kokkutõmbumisel jätkub surve hindade alanemisele, ennustab keskpank.


«Eesti majanduslangus vähendab nõudlust ja selle tulemusel on korrigeeritud järjest enamate hüviste hindasid. Nii on reageerinud juba paljude teenuste hinnad, nt takso- ja majutusteenused, üür, söömine väljaspool kodu,» kirjutab keskpank majanduskommentaaris.

Samas võtab analüütikute hinnangul majanduslanguse jõudmine osa kommunaalteenuste hindadesse rohkem aega. Kui ülejäänud hinnad langevad, siis on ka nende teenuste hindade langus hädavajalik. «Soojusenergia odavnes veebruaris 5 protsenti ja lähiajal alanemise trend jätkub.»

«Positiivsena tasub kindlasti mainida piimatoodete letihindade odavnemist, mis tuleneb suuresti ülepakkumisest ja kokkuostuhindade alanemisest. Piimatoodete hinnad alanesid aasta teisel kuul peaaegu 2 protsenti. Samas on teravilja- ja lihatooted veel vähe odavnenud, mistõttu on siin oodata suuremat hinnalangust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles