Eesti Pank: eilsed kaardimakse probleemid ei olnud kriitilise tähtsusega

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse
Kaardimakse Foto: Toomas Huik

Eesti Panga hinnangul ei olnud eilne katkestus maksekaartide ristkasutuses elutähtsa teenuse toimimise seisukohast kriitiline.

Eesti Panga pressiesindaja Viljar Rääski teatel ei olnud eilne kaardimaksete teenuse katkestus elutähtsa teenuse toimimise seisukohast kriitiline.

«Sularahaautomaadid ning maksed pangasiseselt ja pankadevaheliselt toimisid. Hädaolukorra seadusega paika pandud elutähtsa teenuse toimepidevus on suunatud sellistele teenustele, mille katkestus mõjub rahvuslikule julgeolekule, majandusele ja ühiskonna sotsiaalsele heaolule,» selgitas Rääsk.

Eile toimus Eesti kaardimaksekeskuse Nets Estonia elektrikatkestuse tõttu 13:05 ja 14:20 vahel katkestus ristkasutuse kaardimaksed ning 14:20 ja 15:12 vahel esines probleeme rahvusvaheliste Visa kaartide teenindamises.

Otsene vastutus kaardimaksete kui elutähtsa teenuse toimepidevuse tagamise eest on Rääski sõnul üldiselt teenuse osutajal.

«Eilse katkestuse täpsemad põhjused on alles selgitamisel, Eesti Pank kindlasti jätkab sel teemal suhtlemist Nets Estoniaga,» teatas Rääsk. Samas tulid maksekaartide teenuse osutajad eilse katkestuse likvideerimise ja teenuse taastamisega Rääski sõnul rahuldavalt toime.

Eraisikutel, kes kaardimaksete tõrgete tõttu eile ebamugavusi kogesid, soovitas Rääsk pöörduda tarbijakaitse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles