Leht: Eesti mõjukaim on Toomas Annus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko suuromanik Toomas Annus..
Merko suuromanik Toomas Annus.. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht.

Maadevahetusskandaalis rapsida saanud ning avalikkuse ees Merko Ehituse juhtimisest taandunud ehitusettevõtja Toomas Annus on tänu oma suhetevõrgustikule Eesti mõjukaim inimene.


«Kahetsusväärsel kombel on

Äripäev

oma analüüsiga Eesti tegelikust elust sama kaugel kui Maa Kuust. Ja kaugeneb üha,» ütleb Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus oma võidu kohta Eesti mõjukate edetabelis.

Arvamus, et Annus on viimase aastaga oma mõju Eestis kaotanud, osutub ekslikuks, kui kaardistada tema erinevad sidemed Harvardi ülikoolis välja töötatud sotsiaalseid seoseid analüüsiva programmi Ucinet abil.

Annus seljatas kahks tipp-poliitikut ja oma head tuttavat: Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja peaminister Andrus Ansipi.

Mõjukate TOP on koostatud inimeste omavahaliste sidemete järgi. Võidab see, kellel on kõige mõjukamad tuttavad ja äripartnerid. Kuidas keegi oma sotsiaalset kapitali kasutab, on juba tema teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles