Lumani lennufirma neelab raha

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panaviaticu Learjet 60.
Panaviaticu Learjet 60. Foto: Panaviatic

Ehitusärimehe Toomas Lumani lennufirma Aeronautica jäi möödunud aastal taas kahjumisse, mis ulatus üle miljoni euro.

Ettevõtte tulu lennuki rendist oli samal ajal vaid 490 650 eurot. Lennuki hooldus- ja amortisatsioonikulud jällegi olid kokku 846 766 eurot. Sellele lisanduvad finantskulud 640 512 euro ulatuses.

Ettevõtte omakapital oli mullu negatiivne, millele juhtis tähelepanu ka audiitorfirma. Firma omanikud kavatsevad selle tänavu likvideerida tehes ettevõttele antud omanikelaenude arvelt mitterahalised sissemaksed omakapitali.

Aeronautica kuulub lisaks Lumanile ka Tallinna Kaubamaja suuromanik Jüri Käole ja kinnisvaraärimees Margus Rein­salule. Firmal on üks Bombardieri tehases toodetud kaheksakohalise Learjet 60.

Kui ärimehed ise lennukit ei kasuta, on see aga Eesti ühe suurema ärilendude korraldaja Panaviaticu käes. Viimane on ettevõte, mis kuulub osaliselt ühele Äripanga omanikule Andrei Žukovile. Ettevõte pole kordagi kasumit teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles