Euroopa Parlament arutas küberjulgeoleku- ja küberkaitse raportit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam
Tunne Kelam Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Parlamendi julgeoleku- ja kaitse allkomisjon arutas Euroopa Liidu välisteenistuse ja Euroopa Komisjoni esindajate osavõtul Euroopa Rahvapartei (ERP) fraktsiooni liikme Tunne Kelami koostatud küberjulgeoleku- ja küberkaitse raporti kavandit.

Tunne Kelam tõstatas oma raportis teemad, mis vajavad tema sõnul kiiret selgitamist. Nende hulka kuulub solidaarsusklauslite rakendamise võimalus riikide vastu suunatud küberrünnakute korral, samuti viimasel ajal sagenenud preventiivsed aktsioonid -Stuxnet ja Flame tüüpi viiruste vahendusel ning viimaste üle kontrolli säilitamise probleemid.

Tunne Kelami sõnul on parlamendi esimese kõiki küberjulgeoleku valdkondi hõlmava raporti ülesandeks tõsta järsult teadlikkust kiiresti teravnevatest küberohtudest, tugevdada liikmesriikide koostööd ning motiveerida neid alustama laialdase küberhügieeni alase kodanikuharidusega.

Kõnealune kavand, mis läbis esimese lugemise, on aluseks parlamendi samateemalisele resolutsioonile, mis kavatsetakse vastu võtta sügisesel plenaaristungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles