Arvutialade huviliste suur arv üllatas Tartu Ülikooli

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo ütles, et tänavuaastase vastuvõtu suurim üllataja oli informaatika, kuhu soovis õppima tulla 463 inimest.

Vastu võetakse neist riigieelarvelistele kohtadele 150.

Muus osas oli TÜ populaarsemate erialade tipp sarnane eelmistele aastatele: psühholoogia – 17 soovijat ühele kohale, ettevõtlus ja projektijuhtimine Pärnu kolledzis (14) ja inglise keel (12,8). Eelmisel aastal kuulus populaarsuse tippu hispaania keel, kuid tänavu polnud sellele alale vastuvõttu.

Kõige vähem tahetakse tänavu õppida koolimuusikat ja rahvuslikku tekstiili. Neile aladele tuli avaldusi  vähem kui on ülikoolis kohti.

«Oli ilus korralik vastuvõtt, riigieksamite tulemuse olid ülikoolipürgijatel tänavu märgatavalt paremad kui aasta tagasi,» ütles Karo. „Lausa 61 protsendil ülikoolipürgijatest oli vähemalt ühe riigieksami tulemus üle 90 punkti.“

Üldse soovis TÜsse õppima asuda üle 12 000 inimese ja see arv on umbes 1500 võrra väiksem kui aasta tagasi. «Kandidaatide arv väheneb, ega me siin enam vastuvõtu osas rekordeid ei tee,» ütles Karo. Tasuta bakalaureuseõppe kohtadele saavad neist õppima asuda 1676 õnnelikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles