Suvilad Tallinna lähedal maksavad 300 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
S
S Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Arco Vara Kinnisvarabüroo kinnisvarahindaja Sergei Surnini sõnul saab täna suvila Tallinna lähedal kätte 200 000 - 300 000 krooniga, suvilaturg on praegu veel passiivsem kui korteriturg.

Tavaliselt elavnes kevaditi suvilate ja suvilakruntide ost-müük, kuid tänavu on taoliste kinnisvaraobjektide nõudlus nullilähedane, kirjutab dv.ee.

Surnini sõnul ei ole suvila esmatarbekaup. «Selliste objektidega nagu suvilad või elamukrundid tehinguid praktiliselt ei toimu,» seletas Surnin, lisades, et mõned tehingud aastaringseks elamiseks kohandatud suvilatega on ikkagi sõlmitud.

«Kui isegi praegusel ajal on korteriturul näha mingitki liikumist, siis suvila müügiperioodi on praktiliselt võimatu prognoosida. See muudab laenutingimused veel karmimaks ning pank küsib suuremat omafinantseerimist. Seetõttu on ka vähe tehinguid,» kommenteeris Surnin.

Surnini arvates jääb summa, milleni lõpuks müüja ja ostja jõuavad, kuskil 1-2 keskmise aastapalga tasemele ehk 200 000 kuni 300 000 krooni kanti. «Täna ostetakse kas väga odavaid või väga kalleid ja ilusaid suvilaid.»

Suvilaturu passiivsust kinnitas ka 1Partner Kinnisvara kinnisvarakonsultant Ville Värk. Samas lisas ta, et praegu on suvilatest vara rääkida, sest kevad ei ole veel päriselt käes. «Võimalik, et mingi elavnemine ikkagi toimub,» ütles Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles