Haigekassa juhikonkurss: jälle vaid 3 kandideerijat

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa
Haigekassa Foto: Toomas Huik / Postimees

Eilseks tähtajaks laekus Haigekassa juhikonkursile kolm sooviavaldust ehk sama palju, kui eelmisele konkursile.

Kes kandideerivad, Haigekassa ei avalda. Kolmest soovijast valib vastav komisjon välja kaks kandidaati, kes 30. juulil teevad ettekande Haigekassa nõukogule, kes langetab lõpliku otsuse uue juhi suhtes. Praeguse Haigekassa juhi Hannes Danilovi ametiaeg lõppeb 12. augustil.

Haigekassa eelmine katse leida uus juht, lõppes ebaõnnestumisega, kuna kumbki kandidaatidest ei saanud piisavalt palju nõukogult hääli. Siis olid kandidaatideks Haigekassa praegune juht Hannes Danilov ja rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross.

Seejärel otsustas Haigekassa nõukogu pehmendada juhile esitatavaid nõudeid ehk mitte nõuda enam viieaastast juhtimiskogemust, vaid piirduda üldise juhtimiskogemuse nõudega. Nagu ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur, andis Haigekassa selle muudatusega signaali, et ootab ka täiesti uusi kandidaate konkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles