Juunis langes Tallinna korteritehingute arv 10 protsenti

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu juunis tehti maiga võrreldes 10 protsenti vähem korteritehinguid, mis on siiski pea neljandiku võrra enam kui mullu samal ajal, kommenteerib 1Partner.

Kokku tehti juunis Tallinnas maa-ameti andmetel kinnisvaraga 821 ostu-müügitehingut, mis on 8,4 protsenti vähem kui mais. Tehingute kogumaksumus langes 9,3 protsenti.
 
1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on vaatamata jahedale ilmale suvepuhkuste aeg jõudnud kinnisvaraturule. «Korterimüügi languse taga on puhtalt sesoonsus, kuid kes tahab maja või suvekodu müüa, siis on selleks praegu viimane aeg,» ütles Vahter ja lisas, et pingelisele üüriturule koolide lõpetamine olulist leevendust ei toonud.
 
Tallinna korteri pinnaühiku maksumus tõusis juunis 1108 euroni, mis on aastatagusega võrreldes 8,4 protsenti kõrgem. Tallinna piirkondadest langes juunis kergelt Kristiine linnaosa korterite keskmine ruutmeetri hind ning tõusis Põhja-Tallinnas. Kalleim korter müüdi juunis Tallinnas 433 000 ja odavaim tuhande euro eest.
 
Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas juunis 18, mis on 12 võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 850 000 ja odavaim 827 euro eest.
 
Juunis müüdi Tallinnas kuus hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on enam kui poole võrra vähem kui mais. Kalleim krunt võõrandati 100 000 ja odavaim 3435 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles