Ligi: euroala rahandusministri koha loomise idee on toores

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles eurotsooni rahandusministri koha loomise ideed kommenteerides, et ühelt poolt tähendab see teatud vajaduse tunnetamist, kuid teisalt on see mõte väga toores.

Ajaleht Le Figaro kirjutas neljapäeval Saksa ja Prantsuse valitsusallikatele viidates, et Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president François Hollande hakkavad 8. juulil päev enne eurogrupi kohtumist arutama eurotsooni rahandusministri koha loomist. Võimalik rahandusminister võtaks üle euroriikide rahandusministrite eesistuja Jean-Claude Junckeri kohustused.

Euroopa rahandusministri ametikoha loomise arutama hakkamine ja asjaolu, et kaks riiki seda arutavad, tähendab Ligi sõnul ühelt poolt «teatud vajaduse tunnetamist». «Ent teisalt on idee väga toores staadiumis,» rääkis Ligi BNSile.

Ligi märkis, et nõustub kahtlemata vajadusega tugevate eelarvereeglite ja nende järgimise järele liikmesriikides. «Ent kui eurogrupi juht vajaks selleks vahest selgemat staatust küll, siis rahandusvoliniku koht suuresti nendel eesmärkidel ongi loodud.»

Rahandusministri sõnul pole samas teada, kui laia rahandusasjade ringi idee autorid silmas peavad, kuulda on ainult eelarveküsimustest, kus vajadused on suhteliselt selged. «Aga oleme olnud eelarveküsimustes valdavalt rahandusvoliniku mõttekaaslane ning ametikohta, millele sisu on veel loomata, on meil põhjust suhtuda vaid ettevaatlikult,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles