Juhivangerdus SEBi Baltimaade harus

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Pank.
SEB Pank. Foto: Peeter Langovits

Alates 1. juulist juhib SEB Baltimaade ettevõtete pangandust SEB Eesti juhatuse liige Allan Parik. Senine Baltimaade ettevõtete panganduse juht Stefan Stignäs siirdus 1. juulist juhtima Baltimaade jaepanganduse äri.

Nii kõrgel positsioonil eestlasi leiab SEB grupis vaid mõned üksikud.

«Mitmes Balti riigis tegutsevaid ettevõtteid on Baltimaades ligikaudu 10 000. Tervet regiooni katva ettevõtetepanganduse juhtimisega soovime kindlustada, et SEB oleks piiriülest äri tegevatele ettevõtetele parim partner. Lähiaja konkreetseks tegevuseks on näiteks ärikliendi internetipanga täiustamine, nii et ükskõik millisest SEB Baltimaade internetipangast saab ettevõte reaalajas juhtida oma teises riigis olevaid SEB kontosid. Selline lahendus annab ettevõtetele hea võimaluse keskendada oma Baltikumi sisesed teenused ühte riiki, ehk juhtida ettevõtte Baltimaade rahavoogusid näiteks läbi ühe keskse finantsosakonna. Baltiülese juhtimise toomine kohalikule tasandile näitab grupi usaldust Baltikumi pankades töötavate inimeste vastu,» märkis SEB Baltimaade ettevõtete panganduse juht Allan Parik.

Allan Parik töötab pangas alates 1995. aastast. 1997. aastal sai temast suurettevõtete osakonna juhataja. 2000. aastast oli ta korporatiivpanganduse divisjoni juht, 2007. aastast ettevõtete panganduse valdkonna juhi asetäitja ning 2009. aastast ettevõtete panganduse valdkonna juht. Allan Parik jääb paralleelselt SEB Baltimaade ettevõtete panganduse juhi kohale juhtima ka SEB Eesti ettevõtete pangandust. Alates 1. juulist on Allan Parik ka SEB Balti divisjoni juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles