Seeder: lahenduse põllumeestele peame saavutama uue finantsperioodiga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir Valdor Seeder
Helir Valdor Seeder Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et Eesti põllumeeste otsetoetused küll suurenevad, kuid tegu on ajutise lahendusega ning võrdsus teiste ELi liikmesriikidega loodetakse saavutada järgmise finantsperioodiga.

«Euroopa Parlamendi otsus lubada riiklike üleminekutoetuste maksmise jätkamist tuleval aastal on väga positiivne uudis Eesti põllumajandussektorile, oleme selle nimel palju tööd teinud,» vahendab ERR Uudised Seederi sõnu.

Riiklike üleminekutoetuste lubamine 2013. aastal tõstab Eesti otsetoetuste keskmist taset hektari kohta 30-40 eurot ning ministri sõnul on see ajutine positiivne lahendus ebavõrdsete toetustasemete võrdsustamiseks.

«Püsiva ja meid rahuldava lahenduse, mis võrdsustaks senised mitmekordsed erinevused vanade liikmesriikidega, peame saavutama järgmise finantsperioodiga,» ütles Seeder.

Otsus lubada üleminekutoetusi maksta ka 2013. aastal puudutab kaheksat 2004. aastal Euroopa Liiduga liitunud riiki: Eestit, Lätit, Leedut, Poolat, Tšehhit, Slovakkiat, Ungarit ja Küprost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles