Adidase kasum ületas igasugused ootused

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adidades tehase Outlet-keskus 
Herzogenaurachis Baierimaal.
Adidades tehase Outlet-keskus Herzogenaurachis Baierimaal. Foto: Caro / Scanpix

Saksa spordikaupade tootja Adidas teenis eelmisel aastal oodatust suuremat kasumit, kuid sel aastal ootab firma keerulist aastat.

Adidase 2008. aasta puhaskasum kerkis 642 miljoni euroni, mis on 16 protsenti enam kui 2007.aastal, vahendas AFP.

See on ka parem, kui firma oodatud 15-protsendine kasumitõus ning ületab ka Dow Jones Newswiresi analüütikute prognoositud 635 miljoni euro suuruse kasumi.

Neljanda kvartali kasum ületas pea kaks korda 2007. aasta viimase kvartali näitajad, kerkides 21 miljonilt 54 miljoni euroni.

Neljanda kvartali käive kerkis 6 protsenti 2,57 miljardi euroni, võrreldes 2,42 miljardi euroga 2007. aasta viimases kvartalis.

2008. aasta käive suurenes eelnenud aastaga võrreldes 4,9 protsenti 10,8 miljardi euroni.

Firma tegevjuhti Herberti Haineri sõnul ei saa sel aastal ignoreerida enneolematut majanduskriisi. Tema arvates väljuvad sellest võitjatena need, kes jäävad järjekindlaks oma pikaajaliste strateegiatega.

2009. aasta majandusnäitajaid on keeruline ennustada ja eriti teise poolaasta omi. Adidas ootab sellelt aastalt käibe ja kasumi vähenemist ühe kuni viie protsendi võrra.

Adidas on Nike'i järel maailmas suuruselt teine spordikaupade tootja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles